Uitslagen 2020

1 uurs estafette

Op 09-03-2020 stond de wedstrijd niet in het teken van het snelst zwemmen, maar in het meeste aantal meters.

Tijdens de 1 uurs estafette is het de bedoeling om met een estafette team van 6-10 personen in een uur tijd zoveel mogelijk meters te zwemmen.
THOR kwam met drie teams aan de start.

Meisjes < 15jaar

Als eerste kwamen de meisjes onder de 17 jaar aan de start.
Het team bestond uit Tessa, Yke, Esmee, Ilse, Marjolie, Cynthia, Noa, Elize en Anna ( van de Inktvis).
De 9 meiden zwommen in een uur 4223 meter.

Mix > 17 jaar

Daarna kwamen Robert, Bram, Michelle, Elise, Janine, Safiera, Erik, Mariska en Mark aan de start bij de mix van 17 jaar en ouder.
Zij zwommen 4750,9 meter en werden daarmee 11e.

Mix masters

De gehele wedstrijd startte al om 09.00 uur en de laatste teams gingen om 20.15 uur van start.
Daar zwom ook team 3 van THOR mee. Tjebbe, Alex, Karin, Gertjan, Ramona, Tineke en Esther (van H2O) zwommen in totaal 5194,7 meter en wisten daarmee de 2e plaats te behalen bij de mix masters. Ze wonnen daarmee een mooie beker.

2e plaats mix masters

Gervobokaal 29-02-2020

Na een fantastische training van Marcel Wouda, gingen de zwemmers direct door naar Winschoten voor de wedstrijd om de Gervobokaal.

Dat de zwemmers wat hadden opgestoken van de training én in uitstekende vorm verkeerden bleek uit de vele persoonlijke records die verpulverd werden.
Zo wisten Ilse Jongepier, Elize Schierbeek, Marjolie Spelde en Robert Joosten op alle afstanden een een flink pr te zwemmen. Willemijn Vreugdenhil zwom op de 50 meter schoolslag zelfs 7 seconden sneller dan de vorige keer.

De 50 meters van de rugcrawl, schoolslag en vrije slag stonden op het programma en op iedere afstand waren er medailles te winnen voor de top drie. Ook was er een verenigingsklassement.

Een gouden medaille was er voor Dominic Francis, Ilse Jongepier, Marjolie Spelde, Robert Joosten (2×), Heleen Spelde, Tjebbe Joosten en Yke Spelde.

Zilver was er voor Marjolie Spelde en Tjebbe Joosten, terwijl Ilse Jongepier, Marjolie Spelde, Mariska Wessels en Karin van Dijk en het estafetteteam bestaande uit Karin van Dijk, Tjebbe Joosten, Heleen Spelde en Alex Heikens met een bronzen medaille naar huis gingen.

Na een spannende strijd wisten de zwemmers van THOR in het eindklassement met 11 noordelijke zwemverenigingen een mooie tweede plaats te behalen.

Minioren Clubmeet 08-02-2020

Op 08-02-2020 deden de jongste meiden Marjolie, Ilse en Elize mee aan het tweede deel van de minioren clubmeet. Dit keer met het thema ‘diep in de zee’.

Met hun eigen gemaakte knutselwerken deden ze eerst mee aan de opmars en daarna zetten ze alledrie weer zeer goede resultaten neer.

Op de eerste afstand waren ze alledrie het snelst.
Elize Schierbeek zwom maar liefst 9 seconden sneller op de 100 meter wisselslag, terwijl Ilse Jongepier haar tijd op deze afstand met 6 seconden aanscherpte naar een mooie 1.36.22
Marjolie Spelde zwom met een persoonlijk record van 3 seconden naar een snelle 1.19.42 ze bleef hiermee net 0.00.42 boven de NK limiet.

Ook op de andere afstanden wisten de meiden nog kleine pr’s te zwemmen.
Ondanks dat ze maar met z’n drieën de club vertegenwoordigden, wisten ze toch als zesde te eindigen.

Zuiderzee Masters Circuit 08-02-2020

Later op de dag zwom Ramona Hulshof in Heerenveen drie sprintnummers tijdens het zesde deel van de Zuiderzee Masters Circuit.
Met 4, 4, en 3 punten wist ze haar koppositie in het klassement te behouden.

25-50 meter competitie deel 4 Haren 25-01-2020

In haren stonden de sprintnummers op het programma, waarbij finaleplaatsen te verdienen zijn voor de 25m finale en de 50m finale én medailles behaald konden worden op de 50 meter schoolslag. Tessa Joosten en Mariska Wessels gingen beide met een zilveren medaille naar huis. Voor Noa van der Horst was het de eerste officiële wedstrijd en zij zette op de 50m schoolslag, 25m rugcrawl en 50m vrije slag haar eerste tijden neer.
Willemijn Vreugdenhil deed dit op de 50m schoolslag ook.
Safiera Bosscher heeft in het verleden al wedstrijden gezwommen en heeft dit seizoen de draad weer op gepakt. Helaas begon dat voor haar met een blessure, maar nu is ze weer helemaal aan haar comeback begonnen. Zij zette weer tijden neer op de 50m schoolslag, 50m vrije slag en de 25m vlinderslag. Meest opvallende persoonlijke records kwamen hier van Elize Schierbeek. Zij wist op alle drie gezwommen afstanden een nieuw persoonlijk record te zwemmen ( 50m schoolslag 1 sec., 50m vrije slag 2 sec. en 25m vlinderslag 4 sec.).
Ook Cynthia Blik deed het goed met twee mooie persoonlijke records (50m schoolslag 3 sec., 50m vrije slag 2 sec.).

Limietwedstrijd langebaan Drachten 25-01-2020

Ilse Jongepier, Heleen Spelde, Yke Spelde en Marjolie Spelde wilden graag weer een keer in een 50 meter bad zwemmen om weer wat ervaring op te doen voor nog komende wedstrijden later in het seizoen. Ilse en Marjolie zwommen de 100m rugcrawl voor het eerst in het 50m bad en kwamen er achter dat dat best wel lang duurt voordat je de vlaggetjes ziet. Desondanks zwommen ze toch beide een keurige tijd. De 100m vrije slag hadden ze wel al vaker gedaan en daar wisten ze dan ook een persoonlijk record te zwemmen (Marjolie 1 sec., Ilse maar liefst 8 sec.)
Yke wist op alle drie gezwommen afstanden een nieuw persoonlijk record te zwemmen (1 sec. 50m vrije slag, 4 sec. 50m schoolslag en 3 sec. 100m vrije slag).

LAC deel 2 Leeuwarden 19-01-2020

Op zondag reisden Marjolie, Yke en Heleen Spelde af naar Leeuwarden voor deel 2 van het lange afstand circuit. Marjolie zwom daar voor het eerst 800 m vrijeslag, Yke 1500 m vrijeslag en Heleen 2km vrijeslag.

Minioren-junioren deel 3 18-01-2020

Ondanks het late tijdstip van de wedstrijd gisteren waren de jonge zwemmers toch erg goed de op dreef gisteravond. In Beilen vond deel 3 van de minioren-junioren competitie plaats. Ilse Jongepier en Elize Schierbeek begonnen de wedstrijd met een challenge; 25 meter vrije slag met onderweg 2 koprollen. Dit leverde een 1e (Ilse) en 6e (Elize) plaats op. Vervolgens zwom Marjolie Spelde haar eerste afstand van deze wedstrijd, de 100 meter rugcrawl en werd daar met een PR 3e. Jochem Douma en Sem Hiddingh zwommen daarna naast elkaar tijdens de 100 meter vlinderslag. Sem ging eerst aan kop, maar het was Jochem die deze strijd wist te winnen.
Voor beide jongens wel een mooie verbetering van maar liefst 7 seconden (Sem) en 4 seconden (Jochem) op deze afstand.
Helaas voelde Sem zich vooraf al niet lekker en hoewel hij nog erg goed gezwommen had, moest hij de wedstrijd na deze afstand toch staken. Een programma later waren het Yke Spelde en Tessa Joosten die de strijd met elkaar aan gingen op de 200 meter wisselslag (Zie filmpje).
Vorige week hadden ze beide nog een mooi persoonlijk record van 3.18 neer gezet, maar zwommen ze niet in dezelfde serie. Gisteren dus wel en zwommen ze zelfs naast elkaar.
Na de 50 meter vlinderslag lagen ze precies gelijk. Op Tessa haar sterke rugcrawl zwom ze Yke voorbij, maar na de favoriete schoolslag van Yke lagen ze wederom gelijk. Met nog 2 banen borstcrawl te gaan maakten ze het erg spannend. Het was uiteindelijk Yke die net iets eerder aantikte, maar beide meiden hadden de tijd van vorige week weer met 5 en 4 seconden verbeterd! 5 seconden verbeteren deed ook Elize op de 100 meter wisselslag, daar waar Ilse er weer met de 1e plaats vandoor ging. Verder zwom Marjolie nog 7 seconden sneller op de 400 meter vrije slag en 2 seconden op de 100 meter wisselslag. Tevens zwom zij als enige THOR minior de THOR junioren eruit op de challenge 50 meter borstcrawl benen. Alle individuele resultaten werden bij elkaar opgeteld en daar werd een klassement van gemaakt. Medailles waren er voor Ilse (1e), Marjolie (3e), Jochem, Yke en Tessa.

Verenigingscompetitie deel 3 11-01-2020

Op 11 januari werd alweer het 3e deel van de verenigingscompetitie gezwommen in Hoogezand. Tijdens de eerste wedstrijd van 2020 sneuvelden weer vele persoonlijke records. Meest opvallend waren de Pr’s van Yke Spelde (7 seconden op de 200m wisselslag), Robert Joosten (6 seconden op de 200m wisselslag) en Dominic Francis (5 seconden op de 50m vrije slag). Ook Tessa Joosten, Ilse Jongepier en Marjolie Spelde zwommen in totaal 5 seconden sneller door op twee afstanden zichzelf te verbeteren. Elize Roelfs en Esmee Puister zwommen voor het eerst de 200m wisselslag. Voor Elise Schierbeek was dat het geval op de 100m schoolslag en de nog maar 7 jarige Dominic zwom al 25m vlinderslag. Allen zetten ze een mooie tijd neer.