Uitslagen

Rondje Noord Nederland  6 november 2021

Afgelopen zaterdag zaten onze zwemmers overal, van Veendam tot in Overijssel.

De zwemmers die geen wedstrijd hadden of pas later in de middag, begonnen de zaterdag met de normale zaterdagtraining in Tropiqua.

Yke en Marjolie Spelde waren al vroeg afgereisd naar Drachten voor een training van 2,5 uur bij het KNZB opleidingscentrum.

Minioren clubmeet deel 3

De minioren beten de spits af wat wedstrijden betreft. Zij waren opnieuw in Hoogeveen voor deel 3 van de minioren clubmeet.

Alle 5 minioren wisten 1 of meerdere persoonlijke records te zwemmen. Lana Keizer deed dit zelfs op alle 3 haar afstanden. Meest opvallende record was die op de 100m vrijeslag. Ze ging maar liefst 13 seconden sneller dan de vorige keer. Op dezelfde afstand wist Nathan Havinga ook een mooi persoonlijk record te zwemmen met een verbetering van 9 seconden. Nicole Buurmeijer en Elize Schierbeek waren sneller op respectievelijk de 100m schoolslag en100m rugcrawl.

Dominic Francis zwom de 100m rugcrawl voor het eerst. Ook in de geschiedenis was er nog geen jongen van 9 die deze afstand al had gezwommen, wat dus een clubrecord voor Dominic betekende. Dit herhaalde hij daarna ook nog eens op de 50m vrijeslag, waar hij een seconde sneller zwom dan Joey Ngalimoertomo in 1992 deed.

Klaverblad sprinttoernooi

Vanuit Drachten konden Yke en Marjolie Spelde direct door naar Steenwijk, waar ze Karin van Dijk en Ilse Jongepier ook troffen bij het Klaverblad sprinttoernooi.

Alle 50 meters werden hier gezwommen, waarna er een klassement opgemaakt werd en geldprijzen te winnen waren voor de top 3 overall.

Na de zware training van deze ochtend viel dat niet helemaal mee voor Yke en Marjolie, maar toch wist Marjolie haar eigen clubrecord op de 50m vrije slag nog te verbeteren.

Het lukte Karin van Dijk om op 3 van de 4 afstanden haar eigen, eerder dit jaar gezwommen, clubrecords te verbeteren.

Ilse Jongepier wist in haar leeftijdscategorie nog een mooie beker te winnen door als 3e te eindigen on het klassement. Voor de overallprijzen moeten ze nog wel wat ouder/sterker/sneller worden, maar de spectaculaire finale zien was ook al mooi en ze hebben er weer een nieuw zwemdoel bij …

VHTV

Aan het eind van de middag gingen er nog vier zwemmers naar Stadskanaal voor een VHTV wedstrijd (50-100-200-400).

Ook in Stadskanaal werd snel gezwommen en persoonlijke records verbeterd.

Sem Hiddingh en Willemijn Vreugdenhil vielen hier het meest op. Sem wist maar liefst 9 seconden (100 wissel) en 8 seconden (100 schoolslag) te verbeteren, terwijl Willemijn 7 (100 wissel) en 9 seconden (100 schoolslag) wist te verbeteren. Sven Brongers dook 6 seconden onder zijn eigen tijd op de 400m vrije slag. Kim Buurmeijer zwom deze afstand voor het eerst en zette een mooie tijd neer.

Al met al weer een succesvolle zwemzaterdag dus!

Limietwedstrijd Heerenveen 30 oktober 2021

Afgelopen zaterdag reisden een aantal zwemmers naar Heerenveen om de persoonlijke- en clubrecord reeks voort te zetten.

Meest opvallend was het persoonlijke record van Sem Hiddingh op de 200m schoolslag. Maar liefst 22 seconden ging hij sneller dan de vorige keer. Ook op de 200m borstcrawl ging hij als een speer en verbeterde daar ook nog eens 11 seconden.

De 200m borstcrawl werd ook snel gezwommen door Ilse Jongepier en Marjolie Spelde. Zij verbeterden beide 5 seconden op deze afstand. Marjolie scherpte daarmee haar eigen clubrecord verder aan.

Datzelfde deed Marjolie ook nog eens op de 200m wisselslag. Met een verbetering van 7 seconden zette ze ook hier een scherpe tijd neer.

Yke Spelde had haar zinnen gezet op het clubrecord op de 100m rugcrawl. Deze stond sinds 1993 op naam van haar moeder.

Onlangs zwom Yke nog net boven de 1.20.00, maar met 1.18.29 dook ze er nu ruim onder.

Verder wisten ook Kim (4), Lana (2) en Elize (2) nog weer een paar seconden van hun eigen persoonlijk record af te snoepen.

Na de wedstrijd deden de zwemmers ineens wel heel raar (foto). Blijkbaar hadden ze nog wat energie over gehouden…😂

LAC en junioren wedstrijd 16 oktober 2021

Vanmiddag gingen er weer een paar zwemmers naar verschillende zwembaden. In Stadskanaal was een wedstrijd voor junioren, terwijl in Hoogeveen de langere afstanden op het programma stonden.

Waarschijnlijk doordat de herfstvakantie net begonnen was, gingen alleen Willemijn en Kim naar Stadskanaal, maar onderweg naar Hoogeveen hoorden de andere zwemmers al dat de wedstrijd in Stadskanaal werd afgelast door een te hoog chloorgehalte. Pech dus voor Kim en Willemijn…😔 Maar sportief als ze zijn reisden ze door naar Hoogeveen om daar de deelnemers aan het Lange Afstand Ciruit aan te moedigen 💪.

Daar aangekomen hadden ze de snelle 400m vrije slag van Ilse (29 seconden verbeterd!) net gemist, maar waren ze net op tijd om te assisteren.

Yke, Marjolie en Heleen zouden namelijk in de zelfde serie de 800m vrije slag zwemmen en van 3 personen de tijd opnemen én bordjes (die het aantal nog te zwemmen banen aangeven) te draaien, was toch wel wat veel gevraagd voor Ilse.

Door een afmelding kon Marjolie echter alsnog haar gewenste 1500m vrije slag zwemmen en met de hulp van de familie Buurmeijer kwam alles helemaal goed. Heleen bleef Yke nog net voor, maar Yke wist zichzelf wel met 33 seconden te verbeteren!

Daarna kwam Marjolie dus op de 1500m aan de start, die ze in een keurige 22.51 zwom.

Onderweg dook ze ook nog eens 26 seconden onder het clubrecord op de 400m en 1 minuut (!) onder het clubrecord op de 800m, die beide op naam van Rianne Wessels stonden sinds 2003. De 1500m was nog niet eerder door een 12 jarige gezwommen en is dus ook een nieuw clubrecord.

Alsof die lange afstanden nog niet niks waren zwommen Ilse en Marjolie daarna ook nog de 200m wisselslag en Yke zelfs de 400m wisselslag. Ook daar zwom Ilse nog weer een persoonlijk record van 10 seconden en wisten Yke en Marjolie ook nog net onder hun eigen tijd én clubrecords te duiken.

Druk weekend minioren

Het was volop zwemmen dit weekend voor met name de minioren.

Zaterdagochtend nog gewoon getraind, zaterdagmiddag een wedstrijd in Stadskanaal en zondagmiddag nog een keer in Beilen.

25-50 meter Stadskanaal 9 oktober 2021

Behalve de minioren mochten ook de junioren aan de start komen in Stadskanaal tijdens een 25 en 50 meter wedstrijd.

Het programma begon met de 25m rugcrawl, waar medailles op te behalen waren. Daar wou iedereen wel aan mee doen dus en met goed resultaat. Maar liefst 8 medailles gingen er mee naar huis. Goud was er voor Lana Keizer, Sem Hiddingh, Ilse Jongepier en Dominic Francis. De tweede plaats werd behaald door Elize Schierbeek, Nicole Buurmeijer en Kim Buurmeijer, terwijl Willemijn Vreugdenhil de bronzen medaille ontving.

Alle zwemmers wisten op dit nummer een nieuw persoonlijke record neer te zetten.

Voor Ilse en Dominic betekende dit tevens een nieuw clubrecord. Ilse wist de tijd van Tessa Joosten uit 2018 te verbeteren, terwijl Dominic sneller zwom dan Robert Joosten in 2013 deed.

Op de 25m borstcrawl wist Ilse ook nog een nieuw clubrecord te zwemmen. Hier verbeterde ze het oude record van Dorien de Bruin uit 2004.

Niet alleen op de 25m rugcrawl gingen de zwemmers snel, ook op de andere afstanden werden weer vele persoonlijke records verbroken.

Meest opvallend was Willemijn Vreugdenhil die in totaal maar liefst 15 seconden wist te verbeteren!

Minioren clubmeet Beilen 10 oktober 2021

Zondagmiddag klommen alleen de minioren op het startblok, tijdens deel 2 van de minioren clumeet in Beilen.

Ze waren blijkbaar toch al iets moe van de zaterdag, want hier sneuvelden niet zoveel records. Toch wisten Nicole Buurmeijer, Nathan Havinga en Lana Keizer nog weer tijden te verbeteren.

De meest bijzondere afstand van vandaag was de koppelrace. Een nieuw onderdeel waar twee zwemmers om en om zwemmen. Elize en Lana zwommen op deze wijze samen de 200m wisselslag.

Deel 1 verenigingscompetitie Coevorden 2 oktober

Gisteren reisden we met een behoorlijk compleet team naar Coevorden voor deel 1 van de #knzbverenigingscompetitie. Wij hadden het organisatietalent in huis en in Coevorden hadden ze badwater beschikbaar. I.s.m. zwemclub #deplons konden we daardoor toch deze wedstrijd zwemmen.

Helaas hebben we alleen geen jongens die uitkomen bij de junioren 1 en 2, verder stonden er in ieder programma 1 of meerdere zwemmers aan de start.

En die zwemmers hadden er weer zin in, het blijft maar doorgaan met de persoonlijke- én clubrecords.

Het programma begon en eindigde met estafettes. Zowel de 4x50m vrijeslag meisjes (Yke, Ilse, Tessa, Marjolie), de 4x50m wisselslag meisjes/dames (Marjolie, Yke, Ramona, Heleen) en de 4x100m vrijeslag jongens/heren (Michael, Rinus, Sven, Robert) wisten als 1e aan te tikken.

Op de 200m vrijeslag zat Yke Spelde de vorige keer nog nèt boven het oude clubrecord van Janine Luppes uit 2001. Nu wist ze er met 4 seconden onder te duiken.

Vervolgens zwommen Ilse Jongepier en Marjolie Spelde tegen elkaar op de 100m vlinderslag beide naar een nieuw clubrecord. Marjolie zwom 7 seconden onder haar eigen record van afgelopen zomer. Ilse verbeterde op haar beurt het oude record van Marjolie uit 2020, door haar eigen persoonlijke record met 10 seconden te verbeteren.

Dominic Francis dacht ‘wat de meiden kunnen, kan ik ook’. Hij ging snel op de 50m rugcrawl en wist met een persoonlijk record van 5 seconden onder de tijd van Joey Ngalimoertomo uit 1992 te zwemmen.

Op de 100m vrijeslag zwommen Tessa Joosten, Kim Buurmeijer, Cynthia Blik en Willemijn Vreugdenhil tegen elkaar. Alle 4 wisten ze hun eigen persoonlijk record te verbeteren met respectievelijk 5,1, 13! en 0,5 seconden.

Op de 50m vlinderslag deden ze dat bijna allemaal nog een keer.

Nicole Buurmeijer, Lana Keizer, Bianca Blik, Tineke Francis en Robert Joosten deden het misschien in iets minder grote sprongen, maar ook zij wisten zichzelf te verbeteren.

Aan het eind wist Marjolie ook nog op de 100m wisselslag het clubrecord van Petra Snijders uit 1994 te verbeteren en als startzwemmer in de estafette zwom ze op de 50m rugcrawl ook nog eens 6 seconden onder het record van Mariska Wessels uit 2009.

Al met al hebben alle zwemmers samen heel wat punten weten te verzamelen voor de verenigingscompetitie. Hoeveel precies is op dit moment nog niet bekend.

Opnieuw veel records voor THOR zwemmers

Het was gisteren weer eens een ouderwetse zaterdag vol wedstrijden.

Veendam 25 september 2021

In Veendam stonden de junioren en ouder om 09.00 uur al aan de start, een uur later zwommen de minioren in Hoogeveen en Ramona stond in Hoorn aan de start van een triathlon.

En overal werden nieuwe persoonlijke records neergezet op nieuwe afstanden, persoonlijke records verbeterd en clubrecords uit de boeken gezwommen.

De junioren meisjes begonnen met de 200m schoolslag. Marjolie Spelde wist daarop maar liefst 3 persoonlijke records én 3 clubrecords te zwemmen, omdat ook de tussentijden erg snel waren. Op de 50m was ze net even sneller dan haar zus Yke 2 jaar geleden en op de 100 en 200 meter wist ze de records van Esther Elevelt uit 1990 te verbeteren. Ook Ilse Jongepier zwom hierin 3 persoonlijke records en haar eindtijd was tevens een clubrecord, die Tessa Joosten 3 jaar geleden neer had gezet. Yke Spelde wist sneller te zwemmen dan Sharina Hofman in 2001 deed.

Op de 50 meters wisten Lindsey Delger (3) en Tessa Joosten (1) persoonlijke records te zwemmen en Willemijn Vreugdenhil, Elise Roelfs en Kim Buurmeijer deden dat op de 100 meter.

Sven Brongers en Sem Hiddingh zwommen vervolgens 2 langere afstanden. De 400m vrije slag en de 200m rugcrawl. Op de 400m wist Sem maar liefst 49 seconden te verbeteren en tussendoor op de 200m ook nog 26 seconden. De 200m rugcrawl zwommen ze beide voor het eerst, waar Sven met zijn tussentijd ook nog een persoonlijk record behaalde.

Ook de junioren meiden zwommen allen de 200m rugcrawl, wat Yke en Marjolie nogmaals een clubrecord opleverde.

Esmee Puister was gelukkig ook weer terug. Zij liet zien dat ze het zwemmen niet verleerd was in de coronatijd.

Hoogeveen 25 september 2021

In Hoogeveen kwam de jongste jeugd aan de start, nadat ze officieel aangekondigd het bad binnen waren gekomen.

En ook daar werden de persoonlijke records verpulverd. Met een totale verbetering van maar liefst 26 seconden (Nathan Havinga), 22 seconden (Elize Schierbeek), 9 seconden (Dominic Francis), 36 seconden (Nicole Buurmeijer) en 18 seconden (Lana Keizer) kon iedereen na een geslaagde wedstrijd tevreden weer naar huis.

De langste afstand werd door Ramona Hulshof gezwommen. Zij deed mee aan een Olympische triathlon en wist daar een keurige 8e plaats te behalen.

Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten 👍🏊 Het wordt dit seizoen een spannende race voor de zwemmer van het jaar!

Eindelijk (weer)!   Zwolle 18 september 2021

Gisteren ging een team van 12 THOR zwemmers naar Zwolle voor een wedstrijd zoals we die kenden voor de coronatijd.

Zowel de jongste als de oudste startvergunninghouder stonden gisteren in zwembad “De Vrolijkheid” te Zwolle aan de start. Sommigen waren blij weer tegen andere verenigingen te zwemmen anderen vonden het nog een beetje spannend, omdat het de eerste wedstrijd tegen onbekende zwemmers was.

Onderlinge wedstrijden hadden ze het afgelopen jaar al wel eens gezwommen, maar een wedstrijd met meerdere zwemverenigingen en zonder mondkapjes hadden sommige THOR zwemmers nog niet eerder mee gemaakt.

Met maar liefst 8 banen en echte wedstrijd startblokken was het een prima decor voor snelle tijden. Want die werden gezwommen!

Op de 100m vrije slag dook Kim Buurmeijer maar liefst 13 seconden onder haar oude record. Ook Ilse Jongepier en Sven Brongers zetten met een persoonlijk record van 4 seconden een mooie tijd neer. Marjolie zwom als enige jeugdlid onder de 1’10” en wist daarmee haar eigen clubrecord opnieuw te verbeteren. Onderweg deed zit dit ook nog op de 50m. Ook Tjebbe Joosten wist op dit nummer een nieuw clubrecord te zwemmen.

Ilse was nog maar net weer uit het water toen de 50m vlinderslag al volgde. Blijkbaar had ze nog voldoende energie over om ook hier 5 seconden onder haar oude tijd te zwemmen.

Tessa Joosten zwom voor het eerst de 200m rugcrawl in 3.02.05.

Ook Ilse, Yke en Marjolie zwommen nog een 200m, de wisselslag dit keer. Met respectievelijk 7, 11 en 7 seconden zwommen ze heel mooie persoonlijke records. Marjolie zwom zelfs 20 seconden onder het oude clubrecord van Patricia Scheppers van 20 jaar geleden.

Ook Sven wist maar liefst 11 seconden te verbeteren. Hij deed dit op de 200m vrije slag. Op dezelfde afstand wist Tjebbe nogmaals een nieuw clubrecord te zwemmen.

Elize Schierbeek wou zo graag weer aan een echte wedstrijd mee doen dat ze zelfs haar verjaardagsvisite er voor uitstelde. Als kersverse tiener wist ze ook 4 seconden sneller te zwemmen op de 100m rugcrawl. Lana Keizer deed dit op de 50m schoolslag.

Alsof er nog nog niet genoeg nieuwe records waren behaald, wisten Yke en Marjolie ook nog eens hun tijd aan te scherpen op de 100m rugcrawl. Voor Marjolie betekende dit het 4e clubrecord van de dag! De tijd van Rianne Wessels uit 2013 werd hiermee uit de boeken geschreven.

In het laatste individuele programma gingen Nicole Buurmeijer en Lana Keizer de strijd met elkaar aan op de vrije slag. In exact dezelfde tijd tikten ze na 50m aan.

Daarmee was het een succesvolle wedstrijd en de eerste seconden voor de ‘zwemmer van het jaar zijn alweer genoteerd.  Ga zo door allen! Op naar een mooi zwemseizoen.

Clubkampioenschappen 2021

Met zo’n 22 graden was het gisteravond een perfecte avond voor de afsluiting van de zomerperiode in Annen waar de THOR zwemmers hun clubkampioenschappen zwommen.

In het mooie openluchtzwembad De Borghoorns te Annen kwam jong en ouder aan de start om te strijden voor het clubkampioenschap. Alle slagen werden gezwommen, bij elkaar opgeteld en vergeleken met een limiettijd. Degene met de minste tijd was de winnaar.

Marjolie wist met -7 seconden als enige onder de 0 uit te komen er werd daarmee voor de 3e keer op rij clubkampioen. Yke Spelde kwam met +1 net boven de 0 uit en ging met zilver naar huis, gevolgd door Robert Joosten die met bijna 6 seconden op de 3e plaats eindigde.

Na de officiële wedstrijd volgende er nog een spannende wedstrijd tussen alle zwemfamilies die de familie estafette zwommen. De familie Joosten versloeg alle andere families.

Het bommetje kampioenschap werd vervolgens gewonnen door Tijmen Joosten. Ilse en Jasper Jongepier werden hier gezamenlijk 2e en Dominic Francis werd 3e.

Tijdens de clubkampioenschappen werd ook de prijs aan de zwemmer van het jaar uitgereikt. Dat is de zwemmer die in het afgelopen seizoen het meeste van zijn/haar tijd wist te verbeteren.

Ondanks dat er door Corona maar weinig wedstrijden waren gezwommen had Marjolie Spelde toch maar liefst 5 minuten en 45 seconden weten te verbeteren en werd dus ook hier kampioen. De 2e plaats was wederom voor Yke Spelde met een verbetering van 4 minuten en 13 seconden. Elize Schierbeek mocht de bronzen beker in ontvangst nemen met een verbetering van 1 minuut en 17 seconden.

Tenslotte werden er ook nog 13 clubrecords verbeterd. Karin van Dijk en Tjebbe Joosten wisten beide op alle 4 afstanden een clubrecord te zwemmen. Marjolie Spelde verbeterde 3x een clubrecord en Dominic Francis en Yke Spelde wisten er ook nog beide één op hun naam te schrijven.

Zomerwedstrijd Annen 6 augustus 2021

Afgelopen vrijdagavond zwommen de THOR zwemmers wederom een onderlinge wedstrijd in zwembad de Borghoorns te Annen. Na het inzwemmen volgde er even een korte intermezzo vanwege een onweersbuitje en was het spannend of de wedstrijd door kon gaan. Ook dat hoort bij #onzeKNZBzwemzomer #KNZBzwemzomer. Al snel verdwenen de wolken en werd er in heerlijk zomerse sferen gestart.

Dat het geen invloed had op de prestaties bleek direct in de eerste serie, waar Elize Schierbeek maar liefst 20 seconden wist te verbeteren op de 200 meter vrije slag. De vrije slag ging de meeste zwemmers goed af. Ook Dominic Francis wist op deze slag 11 seconden te verbeteren maar dan op de 100 meter. Dit was tevens een clubrecord voor Dominic! Lana Keizer verbeterde zichzelf op de 50 meter met 6 seconden. Marjolie Spelde zwom de vrije slag 4x; 200, 100, 50 en 25 meter legde ze af en wist dit om te zetten in 3 persoonlijke records én tevens 3 clubrecords. Op de 200m stond deze nog op naam van Sanne Meijer uit 2003.

Het 5e clubrecord van deze avond werd gezwommen door Yke Spelde op de 50m schoolslag. Ook de 200m schoolslag ging 7 seconden sneller dan de vorige keer. Tessa Joosten wist deze afstand 4 seconden sneller af te leggen dan haar oude persoonlijke record.

Al met al wederom een succesvolle wedstrijd! Alle persoonlijke records tellen nog mee voor het klassement voor de zwemmer van het jaar, welke tijdens de clubkampioenschappen uitgereikt zal worden.

De TOP daagt uit   en THOR is de uitdaging aan gegaan! Annen 9 juli 2021

Om het wedstrijdzwemmen weer op te starten en te motiveren dagen de professionele zwemmers in het weekend van 10 juli de overige zwemmers uit om weer tegen elkaar te zwemmen.

Op vrijdag 9 juli was de zomervakantie voor onze regio begonnen en streden de zwemmers in “ons zomerbad” tegen elkaar op de vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl. Ze mochten zelf kiezen of ze 4×50 meter of 4×100 meter zwommen.

Van de resultaten wordt nog een landelijk klassement opgemaakt.

Met maar liefst 21 persoonlijke records met in totaal 80 seconden verbetering en ook nog 2 clubrecords is #onzeKNZBzwemzomer uitstekend gestart!

Op naar de volgende #KNZBzwemzomer activiteiten bij zwemvereniging THOR springen we de zomer tegemoet!

Sportief weekend 3 en 4 juli 2021

Onderlinge wedstrijd deel 2 Veendam

Gisteren stond alweer de 2e onderlinge wedstrijd uit een serie van drie op het programma voor de THOR zwemmers. De zwemmers zijn blij dat de trainingen weer in volle gang zijn en dat was dan ook weer te zien aan de resultaten. De wedstrijd begon met de 100m schoolslag. Lana keizer en Sanne Heikens zwommen dit voor de eerste keer, tikten bijna gelijk aan en zetten een prima tijd neer. Ilse Jongepier had deze afstand al vaker gezwommen, maar ging nu 5 seconden sneller dan voorheen .Vervolgens doken de zusjes Spelde het water in om het op de 400m wisselslag op te nemen tegen Alex Heikens. Alex ging aan kop op de eerste 100m vlinderslag, maar Yke en Marjolie wilden zo graag mee dat ze startten met een persoonlijk record van maar liefst 16 (Yke) en 6 (Marjolie) seconden en Marjolie zwom ook nog eens onder het clubrecord dat op naam stond van Patricia Scheppers uit 2001.Tijdens de 100m rugcrawl ging het redelijk gelijk op, maar op de 100m schoolslag ging Yke er vandoor. Deze winst gaf ze niet meer uit handen en tikte na 6.21.54 aan. Dit was maar liefst 42 seconden sneller dan de vorige keer en tevens een verbetering van het clubrecord dat Sharina Hofman in 2001 gezwommen had. Als tweede kwam Marjolie aan, ook 12 seconden sneller dan haar beste tijd en zwom daarmee het clubrecord van Yke uit de boeken. De sportieve strijd die Alex tegen de meiden zwom eindigde voor Alex dan wel niet in winst, maar ook hij zette een clubrecord neer! De wedstrijd ging vervolgens door met de 100m wisselslag, waar Willemijn Vreugdenhil, Cynthia Blik, Tessa Joosten en Sven Brongers hun tijd wisten te verbeteren. Op de 50 meters wisten Elize Schierbeek (rugcrawl), Nathan Havinga, Willemijn Vreugdenhil, Kim Buurmeijer en Nicole Buurmeijer (allen schoolslag) een nieuw persoonlijk record te zwemmen. De 50m vlinderslag werd door Dominic Francis voor het eerst gezwommen, wat resulteerde in een nieuw clubrecord bij de jongens! Vervolgens werden er nog enkele 200 meters en 100 meters gezwommen, met zeer goede resultaten. Sanne (4 sec.), Kim (10), Sven (7) en Sem Hiddingh (3) zwommen mooie persoonlijke records op de 100m vrije slag, terwijl Yke 14 seconden sneller zwom op de 200m rugcrawl, tevens een verbetering van het clubrecord van Patricia Scheppers uit 2003.Aan het eind werd er nog een 25m vlinderslag en vrije slag gezwommen. Ook hier lukte het Yke en Marjolie om de oude clubrecords van Michelle Fekken en Chayenne Battjes op beide afstanden te verbeteren en verbeterde Nicole haar eigen persoonlijk record. Uitstekende prestaties dus op de zaterdagmorgen!

Sport op zondag

Vanmorgen gingen de sportieve activiteiten al weer verder. Terwijl de meeste bovengenoemde zwemmers het bad in Annen in doken voor de volgende training, waren Tjebbe en Rinus Joosten al op tijd gestart bij de Bartje 200 en deed Yke mee aan de zwemloop in Borgerswold. Rinus en Tjebbe fietsen 203 km op de mountainbike door het Drentse land. Op dit moment van schrijven zijn ze nog onderweg.

Yke zwom 500m en moest daarna 5km hardlopen en kwam na 33 minuten als eerste over de finish!

Alhoewel het bijna zomervakantie is, zullen de sportieve activiteiten deze zomer m.n. in Annen doorgaan.

Onderlinge wedstrijd deel 1 Veendam 5 juni 2021

Eindelijk was het vanmorgen weer zover. De wedstrijdzwemmers van THOR mochten weer een wedstrijd zwemmen!

Na een aantal maanden niet te mogen zwemmen a.g.v. de corona maatregelen, waren we een maand geleden al blij dat we weer in het buitenbad mochten gaan trainen. Sinds een paar weken mag dat gelukkig ook weer in het binnenbad en nu is daar het wedstrijd zwemmen gelukkig ook weer aan toegevoegd. Weliswaar nog niet tegen andere verenigingen, maar onderling mocht de jeugd weer eens tegen elkaar strijden. Dat de trainingen van de afgelopen weken hun vruchten afwerpen bleek wel uit de resultaten. Van de 49 starts mondden er 38 uit in een persoonlijk record en 3 zelfs in een clubrecord.

Sommige zwemmers wisten hun tijd met enkele tienden van een seconde te verbeteren of met 1-3 seconden, maar Kim Buurmeijer, Dominic Francis (2×), Sanne Heikens (2×), Nathan Havinga, Willemijn Vreugdenhil, Nicole Buurmeijer (2×), Ilse Jongepier, Yke Spelde(2×), Cynthia Blik en Sem Hiddingh verbeterden zelfs tussen de 4-10 seconden.

Daarnaast werden er ook alweer clubrecords verbroken! Marjolie Spelde zwom op de 100m vrijeslag maar liefst 5 seconden sneller dan het oude clubrecord dat uit 1994 dateerde. Onderweg nam ze ook nog het clubrecord op de 50m mee, welke sinds 2014 nog niet weer verbeterd was. Yke Spelde nam het clubrecord op de 50m schoolslag over die stond sinds 2001.

Onderlinge wedstrijd 28-11-2020

Wedstrijden tegen anderen verenigingen mogen nog steeds niet, maar tegen clubgenoten gelukkig wel.
In ons thuisbad Tropiqua zwommen de zwemmers van THOR gisteren dan ook tegen elkaar. De ene na de andere persoonlijke record werden weer verpulvert!

De wedstrijd begon weer met een familiestrijd tussen Yke, Marjolie en Heleen Spelde op de 400m vrije slag. Na een nek aan nek race wist Marjolie met 0.00.41 voorsprong op Heleen en een PR van 26 seconden de race te winnen. Ook Yke haalde 12 seconden van haar PR af. Ilse Jongepier zwom in de zelfde serie mee, maar dan de 200m. Ook zij ging supersnel en wist 9 seconden te verbeteren. Daarmee zit zij slechts 2 seconden boven de NK limiet. Alle 3 de PR’s waren tevens ook weer nieuwe Clubrecords.
Dat deze dames in vorm zijn bewezen ze later nog maar weer eens. Marjolie wist haar moeder ook te verslaan op de 100m wisselslag in een nieuw PR en CR van 6 seconden en zwom later nog helemaal alleen de 400m wisselslag voor het eerst in een zeer snelle 6.41.16. Ook Yke en Ilse zwommen nog een CR op respectievelijk de 50m schoolslag en 100m vrije slag. De tijd van Ilse op de 100m vrije slag zit ook net boven de NK limiet.

Ook Elize Schierbeek, Sem Hiddingh en Willemijn Vreugdenhil zwommen behoorlijke PR’s. Elize deed dit op de 25m vrije slag (7 sec.), Sem op de 200m wisselslag (23 sec.) en Willemijn op de 100m vrije slag (20 sec.).

Onze jongste minioren Lana Keizer, Nicole Buurmeijer, Dominic Francis, Nathan Havinga en Sanne Heikens zwommen allen voor de eerste keer 100m vrije slag. Met de tijden die ze hierbij zwommen maken ze kans om later in het seizoen deel te nemen aan de regio minioren finales. Ook Kim Buurmeijer zwom deze afstand, maar had dit al een keer eerder gedaan. Ze was nu echter maar liefst 12 seconden sneller. Zusje Nicole zwom daarnaast nog mooie PR’s op de 50m schoolslag (9 sec.) en 25 m rugcrawl (2 sec.)

Het voordeel van de onderlinge wedstrijd is dat er ook zwemmers mee mogen doen die nog zonder startnummer zwemmen. Zo zetten Sophie Swiers, Isabelle Boniface en Lindsey mooie resultaten neer. Voor Isabella was het zelfs al de tweede wedstrijd en wist haar tijden van alle 3 gezwommen afstanden te verbeteren.

Voor 2020 was dit eerst de laatste wedstrijd.
In 2021 hopen we ook weer tegen andere zwemmers te mogen strijden én dat bovengenoemde wedstrijden weer door kunnen gaan!

Verenigingscompetitie deel 2 én Miniorencircuit deel 2 21-11-2020

Op 7 november zouden we deel 2 van de verenigingscompetitie en deel 2 van het minioren circuit gecombineerd zwemmen, maar werd helaas door het Corona virus wederom afgelast omdat de zwembaden weer dicht moesten. Vandaag kon deze wedstrijd gelukkig alsnog plaatsvinden.

Afgelopen donderdag mochten de zwembaden gelukkig weer open en werd alles in gang gezet om ook de geannuleerde wedstrijd alsnog door te laten gaan.

Na twee weken zonder zwemmen hadden alle zwemmers slechts weer één training gehad voor deze wedstrijd. Desondanks werd er toch goed gepresteerd!

Willemijn Vreugdenhil, Sanne Heikens, Lana Keizer, Nicole Buurmeijer, Nathan Havinga en Kim Buurmeijer zwommen allen 1 of meerdere afstanden voor de eerste keer op een wedstrijd.
Allen zetten ze een mooie tijd neer.

Op de 100 meter schoolslag waren Yke Spelde, Marjolie Spelde en Sem Hiddingh aan elkaar gewaagd en wisten ze alle drie hun persoonlijk record te verbeteren met respectievelijk 4, 9 en 5 seconden. Dezelfde 4 en 9 seconden wisten Yke en Marjolie nog een keer te verbeteren op respectievelijk de 100 meter vrije slag en de 100 meter rugcrawl. Ook Sem wist zijn tijd aan te scherpen op de 100 meter vrije slag.

Elize Schierbeek ging 5 seconden sneller dan de vorige keer op de 50 meter vlinderslag.

Ook Lana (1,5 sec. 25m vrij slag), Nicole (4 sec. 50m rugcrawl) en Kim (1 sec. 50m vrije slag) zwommen nog weer sneller dan de vorige keer.

Tenslotte wist Sven Brongers nog maar liefst 14 seconden sneller te zwemmen dan zijn oude pr op de 100 meter wisselslag, maar zijn oude tijd was wel al gezwommen in 2016.

Behalve persoonlijke records werden er ook nog weer 7 clubrecords verbeterd. Vijf hiervan kwamen op naam van Marjolie Spelde, die niet alleen haar afstandstijden wist te verbeteren, maar ook nog eens 2 clubrecords wist te verbeteren met haar tussentijden. De andere twee werden door Ilse Jongepier (100m vlinder) en Elize Schierbeek gezwommen (200m vrije slag).

Limiet wedstrijd Veendam 10-10-2020

Succesvolle limietwedstrijd

Vanmorgen zwommen we in ons thuisbad Tropiqua een zwemwedstrijd, waar weer verschillende persoonlijke records verbroken werden.

Het was al heel wat jaren geleden dat THOR zelf een wedstrijd organiseerde, maar vandaag was het dan weer zover. Weken we voorheen nog vaak uit naar het Van der Valkbad in Zuidbroek, vandaag bleven we dicht bij in Veendam.

De wedstrijd startte met de 200m wisselslag. Een spannend strijd was er tussen de dames Spelde. Marjolie vertrok erg snel op de 50m vlinderslag en verbeterde daar zelfs haar pr op en ging aan kop. Yke was zeer sterk op de schoolslag en nam de leiding over. Maar met een eindsprint op de borstcrawl wist Heleen de strijd nog net te winnen. Wel wisten Yke (4 sec.) en Marjolie (9 sec.) hun tijd van vorige week alweer te verbeteren en dus ook weer de clubrecords.

Dat laatste gold ook voor Lana Keizer. Voor de 3e keer in 3 weken tijd wist ze zichzelf te verbeteren op de 25m schoolslag.
Zwom Elize vorige week al snel op de 50m rugcrawl, vandaag deed ze dat op de 100m. Maar liefst 11 seconden haalde ze van haar pr af.
Voor Willemijn Vreugdenhil verliep de ochtend ook goed. Zij wist haar pr’s aan te scherpen op de 50m schoolslag (5 sec.) en 50m vrije slag 3 sec.), terwijl Cynthia Blik sneller dan voorheen was op de 50m vrije slag.

Sanne Heikens en Isabella Boniface, pas lid geworden na de zomervakantie, mochten ook al even proeven aan het wedstrijdzwemmen en gingen de strijd aan tegen de “echte” wedstrijdzwemmers.

In het laatste programma zwom Sem Hiddingh helemaal alleen de 200m schoolslag. Hij sloot de ochtend super af met een persoonlijk record van maar liefst 17 seconden.

PR weekend THOR meiden 3 en 4 oktober 2020

Coronatijd of niet, de zwemmers van THOR zijn ontzettend blij dat ze weer mogen zwemmen en ook weer aan wedstrijden mogen deelnemen.

Verenigingscompetitie deel 1 Hoogezand 03-10-2020

Bijzondere wedstrijden zijn het wel. Eerst zaterdag de verenigingscompetitie in Hoogezand met maar 1 andere vereniging, 1 tot maximaal 3 bezette banen en 5 personen publiek op de tribune. De wedstrijd was in een uur gezwommen.

Maar of ze nou alleen zwommen en niet aangemoedigd werden, ze zwommen toch supersnel en de ene na de andere persoonlijke record sneuvelde.
Marjolie Spelde verbeterde maar liefst 11 seconden op de 100m vlinderslag en vervolgens ook nog 9 seconden op de 100m wisselslag, wat tevens 2 clubrecords betekende. Op de 100m vrije slag wist ze haar snelle tijd van vorige week alweer aan te scherpen, wat nu ook een limiet voor de Noordelijke kampioenschappen betekent en wederom een clubrecord.
Elize Schierbeek en Ilse Jongepier gingen snel door het water op de 50m rugcrawl. Ze verbeterden respectievelijk 5 en 3 seconden.
Lana Keizer verbeterde haar persoonlijk record van vorige week alweer op de 25m schoolslag en zwom voor het eerst ook de 50m vrije slag.
Kim Buurmeijer deed voor het eerst mee en moest gelijk een 100m vrije slag én de moeilijke 50m vlinderslag, wat voor de eerste keer helemaal niet slecht ging.

LAC deel 1 Leeuwarden 04-10-2020

Ook het lange afstand circuit is weer beperkt gestart. In Leeuwarden kwamen de dames Spelde en Ilse Jongepier aan de start op de langere afstanden.

Ilse en Marjolie zwommen de 200 wisselslag tegen elkaar en zwommen beiden een mooi pr, net als Yke een serie later. Ze zwommen respectievelijk 13, 19 en 3 seconden sneller, wat voor alle drie ook een nieuw clubrecord is. Het oude clubrecord bij de meisjes 13 jaar stond al 25 jaar op naam van Petra Snijders.

Daarna kwam de 400m vrije slag voor Ilse en de 800m vrije slag voor Marjolie, Yke en Heleen.
Ondanks het warme water en het mondkapje tussendoor werden hier enorme persoonlijke records gezwommen!
Ilse zwom vorige week voor het eerst de 400m vrije slag, wat toen al een nieuw clubrecord was en wist dit nu alweer 2 seconden scherper te stellen.
Yke zwom bijna een minuut sneller dan in het begin van dit jaar, Heleen 25 seconden en Marjolie wist haar tijd met maar liefst 2 minuten en 13 seconden te verbeteren! Ook dit waren opnieuw clubrecords voor Marjolie en Yke. Het oude record bij de meisjes van 13 jaar stond ook al 25 jaar op naam van Petra Snijders. Tevens verbeterde Yke onderweg ook nog even het 25 jaar oude clubrecord van Angela van Dijken op de 400m vrije slag.

Een succesvol weekend dus ?

Limiet wedstrijd Groningen 26-09-2020

Terwijl de zwemmers onder de 11 jaar in Hoogeveen een wedstrijd zwommen, reisden de zwemmers van 11 jaar en ouder ’s middags af naar het Helperbad in Groningen.

Ook hier werd weer een wedstrijd mét Coronaregels en zónder publiek gezwommen.
Met een ruime tribune en een goede organisatie verliep dit uitstekend.

Zeven THOR zwemmers zwommen onder toeziend oog van coach Alice 11 nieuwe persoonlijke records.

Sven Brongers, terug van weggeweest, moet nog even verder trainen op de start en keerpunten waar hij nu helaas op werd gediskwalificeerd. Op de 50m vrije slag zwom hij wel een persoonlijk record.

Sem Hiddingh wist op alle afstanden een pr te zwemmen. Vooral op de 100m vrije slag en de 50m vlinderslag verbeterde hij zichzelf enorm, met pr’s van respectievelijk 9 en 6 seconden.

Cynthia Blik zwom de 50 meter vrije slag, schoolslag en vlinderslag. Op de vlinderslag zette zij voor het eerst een tijd neer.

Op de 200m vrije slag gingen Marjolie, Yke en Heleen Spelde de (familie) strijd weer aan.
Met 2.38 (Heleen), 2.41 (Marjolie) en 2.47 (Yke) komen ze heel dicht bij elkaar. Marjolie zwom hier een persoonlijke record van maar liefst 37 seconden en verbeterde halverwege ook nog eens haar pr op de 100m met 4 seconden. Ook Yke zwom twee persoonlijke records op 1 afstand. Zij was 13 seconden sneller dan de vorige keer.
Even daarvoor had Yke haar tijd ook al aangescherpt op de 50m rugcrawl en alsof het niets was, verpulverde ze ook nog eens met 5 seconden haar eigen record op de loodzware 400m wisselslag.
Daarmee verbeterden beide meiden ook nog eens beide twee clubrecords!

Al met al weer een succesvolle wedstrijd dus ? Op naar de volgende!

Minioren circuit deel 1 26-09-2020

In Hoogeveen is het minioren circuit van het seizoen 2020-2021 gelukkig weer van start gegaan.

Met zwemmers onder de 11 jaar, geen publiek en een enkele coach kon de wedstrijd doorgaan.

Van THOR kwamen de meiden Ilse Jongepier, Elize Schierbeek, Nicole Buurmeijer en Lana Keizer aan de start.

Nicole is afgelopen zomer een enthousiaste zwemmer geworden en zwom gisteren haar eerste wedstrijd. Op de 50m rugcrawl en schoolslag zette zij haar eerste officiële tijden neer. Zelfs het moeilijke rugcrawl keerpunt ging haar direct goed af.

Lana had net voor de Coronastop haar debuut gemaakt bij de wedstrijden bij een andere vereniging en was blij dat dat nu een vervolg kon krijgen. Sinds september is deze 7 jarige zwemster enthousiast aan het trainen bij THOR en gisteren wist zij twee mooie persoonlijke records te zwemmen. Zowel op de 25m rugcrawl als de 25m schoolslag zwom zij sneller dan in februari en ging er gelijk met twee eerste plaatsen vandoor.

Elize en Ilse waren ook blij dat ze eindelijk het wedstrijdstartblok weer mochten beklimmen (met hun eigen lengte en de hoogte van sommige startblokken soms letterlijk het geval ?).
Ilse zwom voor het eerst de 400m vrije slag en deed dit super snel. Met 6.20.11 betekende dit zelfs een nieuw clubrecord!
Daarna wist ze ook nog haar tijden te verbeteren op de 100m rugcrawl en schoolslag.
Elize was goed op dreef op de 100m vrije slag en 100m wisselslag. Op beide afstanden wist ze maar liefst 10 seconden te verbeteren.

Bij het minioren circuit wordt een klassement opgemaakt. De snelste 8 zwemmers ontvangen een medaille.
Met twee eerste plaatsen werd Lana dan ook 1e in het klassement.
Ilse werd één keer eerste en twee keer tweede en eindigde daarmee als 2e in het klassement.
Elize behaalde een zevende, elfde en zesde plaats er werd daarmee 8e in het totaal klassement.

Coach Karin had een drukke ochtend.
Naast het coachen en tijden opnemen werden er met behulp van de meiden ook nog filmpjes gemaakt, zodat de ouders toch nog een beetje bij de wedstrijd konden zijn.

Highlanders Smimmeet Amersfoort 19-09-2020

We mogen weer 

Na een half jaar geen wedstrijden te hebben gezwommen ivm Corona mochten we vandaag met een kleine selectie zwemmers het startblok weer betreden.

In het 50m bad De Amerena te Amersfoort beten de dames Spelde de spits af.
Heleen kwam als eerste aan de start op de 100m rugcrawl. Vervolgens zwommen Yke en Marjolie tegen elkaar de 50m vlinderslag. Beide deden ze daar tijdens de laatste wedstrijd voor de Coronatijd 47 seconden over wommen. Vandaag deed Marjolie er maar liefst 7 en Yke 4 seconden minder over.

Daarna zwommen ze ieder apart op de 200m vrije slag (Heleen), 50m schoolslag (Yke) en 50m vrije slag (Marjolie). Ook daar wist Marjolie een mooi persoonlijk record te zwemmen.

Als 3e zwemnummer zwom Yke nog de 200m rugcrawl, wat ze nog niet eerder in een 50m bad gezwommen had.
De laatste strijd ging tussen moeder en dochter op de 100m vrije slag. Heleen wist de strijd nog net van Marjolie te winnen in 1.12.95. Maar met 1.16.35 kwam Marjolie al erg dichtbij en verbeterde wel haar eigen persoonlijk record met maar liefst 8 seconden!

Met een beperkt aantal deelnemers en een goede organisatie verliep de wedstrijd vlekkeloos.
Op naar de volgende wedstrijden??‍♀️

1 uurs estafette 09-03-2020

Op 09-03-2020 stond de wedstrijd niet in het teken van het snelst zwemmen, maar in het meeste aantal meters.

Tijdens de 1 uurs estafette is het de bedoeling om met een estafette team van 6-10 personen in een uur tijd zoveel mogelijk meters te zwemmen.
THOR kwam met drie teams aan de start.

Meisjes < 15jaar

Als eerste kwamen de meisjes onder de 17 jaar aan de start.
Het team bestond uit Tessa, Yke, Esmee, Ilse, Marjolie, Cynthia, Noa, Elize en Anna ( van de Inktvis).
De 9 meiden zwommen in een uur 4223 meter.

Mix > 17 jaar

Daarna kwamen Robert, Bram, Michelle, Elise, Janine, Safiera, Erik, Mariska en Mark aan de start bij de mix van 17 jaar en ouder.
Zij zwommen 4750,9 meter en werden daarmee 11e.

Mix masters

De gehele wedstrijd startte al om 09.00 uur en de laatste teams gingen om 20.15 uur van start.
Daar zwom ook team 3 van THOR mee. Tjebbe, Alex, Karin, Gertjan, Ramona, Tineke en Esther (van H2O) zwommen in totaal 5194,7 meter en wisten daarmee de 2e plaats te behalen bij de mix masters. Ze wonnen daarmee een mooie beker.

2e plaats mix masters

Gervobokaal 29-02-2020

Na een fantastische training van Marcel Wouda, gingen de zwemmers direct door naar Winschoten voor de wedstrijd om de Gervobokaal.

Dat de zwemmers wat hadden opgestoken van de training én in uitstekende vorm verkeerden bleek uit de vele persoonlijke records die verpulverd werden.
Zo wisten Ilse Jongepier, Elize Schierbeek, Marjolie Spelde en Robert Joosten op alle afstanden een een flink pr te zwemmen. Willemijn Vreugdenhil zwom op de 50 meter schoolslag zelfs 7 seconden sneller dan de vorige keer.

De 50 meters van de rugcrawl, schoolslag en vrije slag stonden op het programma en op iedere afstand waren er medailles te winnen voor de top drie. Ook was er een verenigingsklassement.

Een gouden medaille was er voor Dominic Francis, Ilse Jongepier, Marjolie Spelde, Robert Joosten (2×), Heleen Spelde, Tjebbe Joosten en Yke Spelde.

Zilver was er voor Marjolie Spelde en Tjebbe Joosten, terwijl Ilse Jongepier, Marjolie Spelde, Mariska Wessels en Karin van Dijk en het estafetteteam bestaande uit Karin van Dijk, Tjebbe Joosten, Heleen Spelde en Alex Heikens met een bronzen medaille naar huis gingen.

Na een spannende strijd wisten de zwemmers van THOR in het eindklassement met 11 noordelijke zwemverenigingen een mooie tweede plaats te behalen.

Minioren Clubmeet 08-02-2020

Op 08-02-2020 deden de jongste meiden Marjolie, Ilse en Elize mee aan het tweede deel van de minioren clubmeet. Dit keer met het thema ‘diep in de zee’.

Met hun eigen gemaakte knutselwerken deden ze eerst mee aan de opmars en daarna zetten ze alledrie weer zeer goede resultaten neer.

Op de eerste afstand waren ze alledrie het snelst.
Elize Schierbeek zwom maar liefst 9 seconden sneller op de 100 meter wisselslag, terwijl Ilse Jongepier haar tijd op deze afstand met 6 seconden aanscherpte naar een mooie 1.36.22
Marjolie Spelde zwom met een persoonlijk record van 3 seconden naar een snelle 1.19.42 ze bleef hiermee net 0.00.42 boven de NK limiet.

Ook op de andere afstanden wisten de meiden nog kleine pr’s te zwemmen.
Ondanks dat ze maar met z’n drieën de club vertegenwoordigden, wisten ze toch als zesde te eindigen.

Zuiderzee Masters Circuit 08-02-2020

Later op de dag zwom Ramona Hulshof in Heerenveen drie sprintnummers tijdens het zesde deel van de Zuiderzee Masters Circuit.
Met 4, 4, en 3 punten wist ze haar koppositie in het klassement te behouden.

25-50 meter competitie deel 4 Haren 25-01-2020

In haren stonden de sprintnummers op het programma, waarbij finaleplaatsen te verdienen zijn voor de 25m finale en de 50m finale én medailles behaald konden worden op de 50 meter schoolslag. Tessa Joosten en Mariska Wessels gingen beide met een zilveren medaille naar huis. Voor Noa van der Horst was het de eerste officiële wedstrijd en zij zette op de 50m schoolslag, 25m rugcrawl en 50m vrije slag haar eerste tijden neer.
Willemijn Vreugdenhil deed dit op de 50m schoolslag ook.
Safiera Bosscher heeft in het verleden al wedstrijden gezwommen en heeft dit seizoen de draad weer op gepakt. Helaas begon dat voor haar met een blessure, maar nu is ze weer helemaal aan haar comeback begonnen. Zij zette weer tijden neer op de 50m schoolslag, 50m vrije slag en de 25m vlinderslag. Meest opvallende persoonlijke records kwamen hier van Elize Schierbeek. Zij wist op alle drie gezwommen afstanden een nieuw persoonlijk record te zwemmen ( 50m schoolslag 1 sec., 50m vrije slag 2 sec. en 25m vlinderslag 4 sec.).
Ook Cynthia Blik deed het goed met twee mooie persoonlijke records (50m schoolslag 3 sec., 50m vrije slag 2 sec.).

Limietwedstrijd langebaan Drachten 25-01-2020

Ilse Jongepier, Heleen Spelde, Yke Spelde en Marjolie Spelde wilden graag weer een keer in een 50 meter bad zwemmen om weer wat ervaring op te doen voor nog komende wedstrijden later in het seizoen. Ilse en Marjolie zwommen de 100m rugcrawl voor het eerst in het 50m bad en kwamen er achter dat dat best wel lang duurt voordat je de vlaggetjes ziet. Desondanks zwommen ze toch beide een keurige tijd. De 100m vrije slag hadden ze wel al vaker gedaan en daar wisten ze dan ook een persoonlijk record te zwemmen (Marjolie 1 sec., Ilse maar liefst 8 sec.)
Yke wist op alle drie gezwommen afstanden een nieuw persoonlijk record te zwemmen (1 sec. 50m vrije slag, 4 sec. 50m schoolslag en 3 sec. 100m vrije slag).

LAC deel 2 Leeuwarden 19-01-2020

Op zondag reisden Marjolie, Yke en Heleen Spelde af naar Leeuwarden voor deel 2 van het lange afstand circuit. Marjolie zwom daar voor het eerst 800 m vrijeslag, Yke 1500 m vrijeslag en Heleen 2km vrijeslag.

Minioren-junioren deel 3 18-01-2020

Ondanks het late tijdstip van de wedstrijd gisteren waren de jonge zwemmers toch erg goed de op dreef gisteravond. In Beilen vond deel 3 van de minioren-junioren competitie plaats. Ilse Jongepier en Elize Schierbeek begonnen de wedstrijd met een challenge; 25 meter vrije slag met onderweg 2 koprollen. Dit leverde een 1e (Ilse) en 6e (Elize) plaats op. Vervolgens zwom Marjolie Spelde haar eerste afstand van deze wedstrijd, de 100 meter rugcrawl en werd daar met een PR 3e. Jochem Douma en Sem Hiddingh zwommen daarna naast elkaar tijdens de 100 meter vlinderslag. Sem ging eerst aan kop, maar het was Jochem die deze strijd wist te winnen.
Voor beide jongens wel een mooie verbetering van maar liefst 7 seconden (Sem) en 4 seconden (Jochem) op deze afstand.
Helaas voelde Sem zich vooraf al niet lekker en hoewel hij nog erg goed gezwommen had, moest hij de wedstrijd na deze afstand toch staken. Een programma later waren het Yke Spelde en Tessa Joosten die de strijd met elkaar aan gingen op de 200 meter wisselslag (Zie filmpje).
Vorige week hadden ze beide nog een mooi persoonlijk record van 3.18 neer gezet, maar zwommen ze niet in dezelfde serie. Gisteren dus wel en zwommen ze zelfs naast elkaar.
Na de 50 meter vlinderslag lagen ze precies gelijk. Op Tessa haar sterke rugcrawl zwom ze Yke voorbij, maar na de favoriete schoolslag van Yke lagen ze wederom gelijk. Met nog 2 banen borstcrawl te gaan maakten ze het erg spannend. Het was uiteindelijk Yke die net iets eerder aantikte, maar beide meiden hadden de tijd van vorige week weer met 5 en 4 seconden verbeterd! 5 seconden verbeteren deed ook Elize op de 100 meter wisselslag, daar waar Ilse er weer met de 1e plaats vandoor ging. Verder zwom Marjolie nog 7 seconden sneller op de 400 meter vrije slag en 2 seconden op de 100 meter wisselslag. Tevens zwom zij als enige THOR minior de THOR junioren eruit op de challenge 50 meter borstcrawl benen. Alle individuele resultaten werden bij elkaar opgeteld en daar werd een klassement van gemaakt. Medailles waren er voor Ilse (1e), Marjolie (3e), Jochem, Yke en Tessa.

Verenigingscompetitie deel 3 11-01-2020

Op 11 januari werd alweer het 3e deel van de verenigingscompetitie gezwommen in Hoogezand. Tijdens de eerste wedstrijd van 2020 sneuvelden weer vele persoonlijke records. Meest opvallend waren de Pr’s van Yke Spelde (7 seconden op de 200m wisselslag), Robert Joosten (6 seconden op de 200m wisselslag) en Dominic Francis (5 seconden op de 50m vrije slag). Ook Tessa Joosten, Ilse Jongepier en Marjolie Spelde zwommen in totaal 5 seconden sneller door op twee afstanden zichzelf te verbeteren. Elize Roelfs en Esmee Puister zwommen voor het eerst de 200m wisselslag. Voor Elise Schierbeek was dat het geval op de 100m schoolslag en de nog maar 7 jarige Dominic zwom al 25m vlinderslag. Allen zetten ze een mooie tijd neer.

Privacy policy