Techniekdiploma

Nu het zwemseizoen weer volop aan de gang is, kon ook het zwemmen voor een techniekdiploma weer hervat worden. Vanmorgen stond de schoolslag op het programma, waar twaalf kinderen hun best deden om de techniek zo goed mogelijk te laten zien. Dominic Francis, Kim en Nicole Buurmeijer, Lian Oldenburger, Lindsey Delger en Sanne Heikens deden voor het eerst mee en zwommen voor het bronzen diploma. Ze moesten laten zien dat ze de schoolslag armslag, de schoolslag beenslag en de volledige slag beheersen. Daarnaast moesten ze ook nog een extra techniekopdracht uitvoeren, wrikken op tijd en zo ver mogelijk zien te komen na 3 slagen onder water. Nathan Havinga werd ook nog beoordeeld op de ligging en de slag onder water en behaalde hiermee het zilveren diploma. Sem Hiddingh, Willemijn Vreugdenhil, Elize Schierbeek en Marjolie en Yke Spelde hadden allen hun bronzen en zilveren diploma al eerder behaald. Bij hun werd er behalve op alle bovengenoemde items ook nog gelet op de startduik, de timing bij het ademhalen en ze moesten nog een extra techniekopdracht uitvoeren. Dit deden ze allen goed en daarmee hadden ze het gouden diploma verdiend.

Groningen Swimchallenge 28 augustus 2021

Afgelopen zaterdag zwommen zwemmers van TH2OR een recordbedrag bijeen voor het goede doel. Ondanks dat de zwembaden langdurig gesloten waren door Corona waren de zwemmers van THOR uit Wildervank en H2O uit Pekela-Winschoten toch goed getraind voor deelname aan de Groningen Swimchallenge. In meertjes op vakantie en open wateren in de eigen omgeving hadden ze zich voorbereid om gezamenlijk van Zoutkamp naar Groningen te zwemmen.

Gecombineerd tot TH2OR I en II legden ze 35 km zwemmend af door het Reitdiep om geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds. Alhoewel de omstandigheden met tegenstroom en een koude wind niet optimaal waren, wisten ze toch allen de finish te bereiken. Dat deze prestatie niet voor niks was, bleek uit het bedrag dat ze wisten te verzamelen. Maar liefst 7300 euro zwommen Tjebbe Joosten, Alex Heikens, Gertjan Oldenburger, Mark Jan Blauwiekel, Julian Grave, Mariëlle Noor, Ronald Venema, Bé Grave, Karin van Dijk en Heleen Spelde bij elkaar. Samen met de andere deelnemers gaat er maar liefst 219.000 euro naar het goede doel.

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen, buitenshuis en de tekst '100 ZWEMPLEZIER JAAR Z&PC PC T.H.O.R. Wildervank SINDS 1920'

We zwemmen weer in Annen!

Privacy policy